#PressIt! bookmarklet voor #WordPress werkt niet goed samen met #WPML. Hey dude, where’s my post?!? #wtf

This post is also available in: Engels

Ik was net blij aan het schrijven over mijn ontdekking van WPML, toen ik ontdekte dat door WPML het ingebouwde PressIt! bookmarklet van WordPress niet meer werkt. Mijn post was verdwenen, dus besloot ik eerst dit fenomeen even te melden en om daarna mijn tweetalige post over WPML opnieuw te schrijven… 🙁

Kom op, Dae! Zo erg is het niet. Dit is de beste manier om te leren en nooit meer te vergeten 🙂

Overigens: Als je een artikel opnieuw schrijft, heb je meer tijd gehad om erover na te denken en dus kun je sterker terugkomen met een beter artikel…

Trouwens: Ik had het bookmarklet opnieuw gekopieerd/geplakt (misschien had WPML hem aangepast en had ik een nieuwe versie van de code nodig) en ik heb een nieuw testartikel geschreven, maar er gebeurde niets, hoewel mijn WP-to-Twitter-plugin het artikel wèl zag en een broken link op Twitter publiceerde. Tweet verwijderd en dit artikel gekopieerd/geplakt naar het klembord, voor het geval er iets mis gaat… I’ll be back!

Edit: WPML-instelling “Language name as a parameter” stond aan, maar toen ik hem naar “Different languages in directories” veranderde, deed WP-to-Twitter het weer. Joepie! :-)

Nu moet ik bedenken of ik werkelijk dubbele tweets wil voor ieder tweetalig artikel… Het is wèl mooi dat ik mijn artikelen namen kan geven in de taal waarin ik ze schrijf, om ze ook als zodanig getweet te krijgen. Ik vraag me af of ik aan het einde van de rit een Nederlandse en een Engelse Twitter-account nodig heb. Ik heb het gevoel dat de wereld nog niet klaar is voor meertalige weblogs in combinatie met Twitter… Wat denk jíj ervan?