telefoonstapel

This post is also available in: Engels

Ons bedrijf verzorgt kantoorautomatisering voor het MKB. Dat is de afgelopen jaren heel breed geworden. Mobiele telefoons zijn daar een heel normaal onderdeel van geworden. Omdat ik geloof in technische diversiteit, heb ik al jaren een telefoonstapel. Telefoonfabrikanten denken dat hun toestel alle overige telefoons overbodig maakt. Mijn stapel is een unieke collectie van telefoons die elkaar (weliswaar met kleine overlap) aanvullen en niet kunnen vervangen. Momenteel heb ik de volgende toestellen (van klein naar groot):

  1. BlackBerry Q10. In oktober 2014 was ik het zat: Er kwamen nauwelijks nog software-updates voor de Q10 uit en het was afgelopen met de onbeperkte internationale datadeal van BlackBerry. Er zaten frustrerende bugs in het besturingssysteem, die maar niet opgelost leken te worden en er werden nauwelijks apps voor BlackBerry ontwikkeld, ongeacht hoeveel geld BlackBerry de ontwikkelaars ook aanbood. Ik heb mijn BlackBerry toen weggelegd, tot ik een halfjaar later het fysieke QWERTY-toetsenbord miste. Sindsdien is de Q10 weer terug op de stapel. Hij doet tegenwoordig ook Android apps. Het zal nooit een iPhone worden, maar even snel een e-mailtje of Telegram versturen gaat echt het snelst met een fysiek toetsenbord!Had ik al gemeld dat BlackBerry zijn Kodak-moment ver voorbij is?
  2. Google Nexus 5X “bullhead”. Dit is een prachtig klein toestel, dat lekker in de hand ligt. Lekker snel en niet duur. Op dit apparaat draai ik een officiële Developer Preview van Android 8.1.0
  3. Google Nexus 5 “hammerhead”. Deze Android draait LineageOS 14.1 op basis van Android 7.1.2. Hij ondersteunt standaard draadloos opladen middels Qi en ik gebruik hem dagelijks voor navigatie in de auto.
  4. Apple iPhone XR. Dit is mijn primaire beltelefoon, hoewel ik op mijn overige apparaten ook Facetime, Facetime Audio, iMessage, Telegram, Google Hangouts, Facebook Video en Skype kan ontvangen. Wat is bellen eigenlijk nog anno 2019? Als software draai ik de nieuwste bètaversie van iOS 13, die voor de rest van de wereld pas later beschikbaar zal worden.

Maakt jouw bedrijf telefoons en wil je graag dat ik er eentje voor je test? Stuur hem naar mij op en bereid je erop voor dat je hem niet terugkrijgt. Ik geloof namelijk dat je geen enkel apparaat in een week tijd kunt doorgronden. Ik test deze stapel telefoons dag in, dag uit om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Zo weet ik bijvoorbeeld dat de Twitter app op Android al lange tijd een optie “Tweetactiviteit weergeven” heeft (voor je eigen tweets), terwijl Twitter voor iOS die optie pas veel later kreeg!

Heb je een vraag over een specifiek toestel of over de verschillen? Zoek je een goedkope Android waarvan het geheugen niet al na een week al vol is? Neem dan contact met mij op.