laptop

This post is also available in: Engels

Sinds de begintijd van de PC draait het merendeel van onze klanten op Windows en wij daarom ook. In december 2011 werd het mogelijk om op een stabiele manier door middel van Parallels Windows en MacOS tegelijk te gebruiken op een Mac. Ik kocht toen mijn eerste MacBook Air en de rest is geschiedenis. Inmiddels ben ik alweer aan mijn derde Mac (MacBook Pro) en draait-ie 10.12, een Developer Preview van macOS Sierra.

Tijdens de presentatie van de Apple Watch begin 2015 meldde Apple dat de PC markt het afgelopen jaar met 2% is gekrompen, terwijl de markt voor de Mac het afgelopen jaar met maar liefst 21% is gegroeid! Ik verwacht dat we de komende jaren steeds meer Mac op kantoor zullen tegenkomen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Naast Parallels gebruik ik ook VMWare Fusion, hoewel dat momenteel problemen heeft met Windows 10 Technical Preview. Parallels draait dit zonder problemen.

Een tijdje geleden kwam ik de Microsoft Surface Pro 3 tegen. Hij kenmerkt zich door een haarscherp multitouch beeldscherm en een afklikbaar toetsenbord. Zonder toetsenbord is het een fijne tablet, die je mooi rechtop kunt zetten met de ingebouwde kickstand. Hij wordt geleverd met Windows 8, maar ik draai er een Developer Preview van Windows 10 op. Op kantoor heb ik een dockingstation, waarin ik hem kan opladen. Vaste randapparatuur hangt aan het dockingstation en hoeft dus niet los aan de laptop. Microsoft noemt dit “De tablet die je laptop kan vervangen”. Ik vind het een prachtig apparaat en gebruik het dagelijks, naast mijn Mac. Windows is nog lang niet dood!