Brussel/Grimbergen

Hmmmm! Ik heb heerlijk buiten een mixed grill van vis gegeten met een flesje rosé en een prettige salade.
Een tikkeltje aan de prijs, maar goed verzorgd en ik een prima sfeer!
Helaas was ik niet helemaal lekker en ik ben uiteindelijk nog, vlak voor het slapengaan, een Leffe gaan drinken in de bar beneden, waar ik een eigenaardige Meneer Karel ontmoette. Hij is geboren in Nederland en is zijn hele leven (hij is nu 72) de hele wereld overgereisd.
Hij spreekt Turks, Nederlands, Frans, Grieks en Duits, maar geen Engels 🙂
Ik sprak hem aan, omdat hij een Nederlandse krant zat te lezen. Vóór hem (op de bar) lag een woordenboek Turks/Nederlands.
Omdat de man er niet Turks uitzag, was ik benieuwd waar hij vandaan kwam.
Vragen leek me de kortste weg om mijn nieuwsgierigheid te bedienen en een lang gesprek en heel wat Leffe was het resultaat.
Grappig!