Microsoft verlengt leven van Windows 98

FOK! schrijft:
In tegenstelling tot eerdere berichten op de Microsoft-site blijkt de support voor Windows 98 toch nog anderhalf jaar door te gaan. Gaf Microsoft eerder nog aan dat de support op Windows 98 en Windows Millenium Edition gestopt zou worden, mede dankzij het verliezen van de rechtszaak tegen Sun (over het gebruik van Java), nu zegt Microsoft de support om een aantal redenen nog even vol te houden.

Zo blijkt (volgens Microsoft) nog tussen de 15 en 20% van de markt nog altijd op Windows 98 te draaien, een cijfer dat volgens analisten eerder op 25% zou liggen. Ook blijkt dat een aantal markten nog bezig is zich te ontwikkelen, en Microsoft zou die niet gelijk willen dwingen over te stappen op Windows XP.

Het gevolg van de Extended Support is dat Microsoft nieuwe patches en updates blijft aanbieden via windowsupdate. Tevens denkt men er bij Microsoft over na om alle updates gratis op een CD-Rom beschikbaar te stellen, voor klanten die updates via downloads over de telefoon wel erg bewerkelijk vinden.