De Grote Reis : De Voorbereidingen

Zo! Als alles goed gaat, krijgt Natalia op 9 maart 2004 haar nieuwe (Russische) paspoort.
Haar oude zou zijn verlopen in januari 2005 en als we, na Natalia’s toekomstige aankomst in Nederland, een verblijfsvergunning zouden hebben aangevraagd, zou de IND deze tot uiterlijk januari 2005 minus 1 maand hebben verstrekt (tot december 2004, dus).

Haha! Lees deze laatste zin goed, want hij klopt wel, maar het heen en weer springen in de tijd maakt hem niet veel leesbaarder 🙂

Dat schiet niet op, dus hebben we besloten om haar paspoort te verlengen vóórdat het MVV-stempel erin komt.
Als het goed is, krijgt het Nederlandse consulaat ook tegen die tijd bericht van de IND dat Natalia naar Nederland mag komen en dan komt het allemaal goed.

Saillant detail:
Niet alleen in Nederland doen we aan malle spellingswijzigingen (pannenkoek i.p.v. gewoon pannekoek). Ook in Zuid-Korea en Rusland lusten ze hier wel pap van;
De plaats Pusan City, waar ik op 21 mei 1973 ben geboren, heette de laatste keer dat ik er was opeens Busan City!

Natalia Nikitichna Tian, die al sinds 13 februari 1973 zo heet, gaat volgens haar nieuwe paspoort opeens Natalia Nikitichna Tyan heten.
Dat is natuurlijk vragen om problemen… Maar goed. We kunnen er niets aan doen, dus we moeten maar afwachten wat de Nederlandse autoriteiten hiervan bakken.

Als Natalia haar nieuwe paspoort heeft, moet ze nog een nieuwe, kersverse ongehuwdverklaring halen (met haar nieuwe naam erop, dan klopt dat tenminste weer), de geboorteakte heeft ze al (ze is namelijk geboren) en dan kan ze een enkeltje Schagen kopen.
Meer over Natalia Tian op deze web log | Meer over Rusland op deze web log