Windows XP Theme veranderen

De standaard theme van Windows XP is niet bij iedereen even geliefd (o.a. Willem en Phons). Je kunt als je aangemeld bent de theme makkelijk wijzigen naar de classic theme maar dan kom je hem alsnog tegen bij het inlog scherm. Om ook de theme te wijzigen bij het logon screen moet je het register in:

Open met regedit de register editor en ga naar de sleutel:
HKEY_USERS.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ThemeManager

Zoek de waarde: DllName. Verander de data hiervan naar:

%SystemRoot%\Resources\themes\Windows Classic.theme

Om het welkom scherm niet meer te gebruiken, verander je de instellingen onder gebruikers in het configuratie scherm (De manier hoe gebruikers aanmelden). In het configuratie scherm kun je ook het start-menu veranderen, bij taakbalk en startmenu. Na al deze wijzegingen gaat XP kwa look wat meer op 2000 lijken.