persberichten.com : Werkelijke prijs printers schrikbarend

persberichten.com schrijft:

Haarlem – 4 juni 2004 – De werkelijke kosten van printers over de gemiddelde levensduur zijn onthutsend hoog. Dat concludeert Computer Idee op basis van eigen onderzoek. Een printer die in de winkel € 65,- kostte, bleek de gebruiker over een periode van 18 maanden tot wel ruim 1725 euro te kosten.

Voor het onderzoek werd in het testlab eerst onderzocht hoeveel pagina’s er met zowel een zwartwit- als een kleurencartridge te printen zijn. Aan de hand daarvan werd berekend hoeveel inkt een gebruiker over een periode van 18 maanden moet kopen bij een gemiddeld aantal van 10 en 30 geprinte velletjes per week. Dat bedrag werd opgeteld bij de aanschafprijs, waarmee de zogeheten Total Cost of Ownership (TCO) was vastgesteld. De papierprijs werd buiten beschouwing gelaten, omdat die niet printer afhankelijk is. De levensduur van 18 maanden is gebaseerd op een online onderzoek van Computer Active, het Engelse zusterblad van Computer Idee.

Opvallendste conclusie: met name de goedkoopste printers zijn in gebruik peperduur. Zeker wie veel print is goedkoper uit met een wat duurdere printer.

De resultaten van dit onderzoek worden gepubliceerd in Computer Idee 13 van 2004, die vanaf maandag 8 juni voor slechts €1,25 te koop is.

Natuurlijk wisten we dit al; goedkoop blijkt immers vaak duurkoop!
Klik hier voor het oorspronkelijke artikel