IND : Stukken nog niet ontvangen

Vandaag had ik een dagje vrij en heb ik gebeld met de IND (0900) 1234561.
Helaas hadden ze onze stukken (4 juni 2004 aangetekend verzonden; 5 juni 2004 is er getekend voor ontvangst) nog niet ontvangen (“Heeft u ze aangetekend verstuurd? Dan zijn ze waarschijnlijk wèl aangekomen, maar dan zijn ze nog niet in ons systeem ingevoerd. De afdeling die dat doet, is namelijk pas een maand geleden opgestart…”), dus heb ik het advies gekregen over twee weken weer te bellen.
Overigens was het sowieso niet mogelijk telefonisch gegevens aan te vullen of dingen te verhelderen (dat zou veel te efficiënt en praktisch zijn), dus vertelde de medewerkster mij dat alle correspondentie schriftelijk gaat.
Op die manier houden ze het ook wel lekker druk bij de IND en zo pikt ook Moeder PTT Post (of tegenwoordig TPG Postgroep) er nog het nodige graantje van mee; tel alle aangetekende stukken maar…
We wachten gespannen af.

Helaas was de IND niet de enige met achterstand in de postverwerking; Woudsend heeft de stukken die ik afgelopen vrijdag 4 juni 2004 heb verzonden pas gisteren (!) binnengekregen en helaas hebben ze nog geen uitsluitsel over de acceptatie van Natalia’s ziektekostenverzekeringsaanvraag.
Nou ja, dan voorlopig nog maar de voorlopige ziektekostendekking. We wachten af.