SSHSecure Shell Client

Hmm. Kijk eens wat ik gisteren op Jans computer vond om eenvoudig, maar veilig(er)*, bestanden over SSH te uploaden naar bijvoorbeeld je provider:

ftp://ftp.calyx.nl/pub/ssh/SSHSecureShellClient-3.2.9.exe

Achtergrondinformatie:
Als je bestanden (foto’s, muziek of ander leuks) wilt versturen naar bijvoorbeeld je web site, kun je gebruikmaken van FTP, wat staat voor File Transfer Protocol. Dit is echter niet veilig en, behalve je gegevens, gaan ook je naam en wachtwoord onbeveiligd over het Grote Boze Internet.
Dat kan natuurlijk niet!
Het is beter *en veiliger* om middels SSH (Secure SHell) in te loggen.
Met het programma dat je kunt downloaden via de bijgeleverde link, kun je via een soort “Verkenner” je bestanden naar de server sturen.
Eigenlijk is het een combinatie van “ssh” en fish onder Linux.
Handig!

(Met dank aan Willem)

*NB: “Veilig” op Het Grote Boze Internet bestaat niet. Met “veilig(er)” wordt bedoeld: veiliger dan helemaal geen beveiliging. De auteur van dit artikel aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor het mogelijk gekraakt worden van data/computer(s) na het volgen van het zojuist beschreven advies.