De Verblijfsvergunning : At long last!

Hèhè! Vanmorgen om 08:00 hebben we hem dan eindelijk opgehaald…
Hoewel hij geldig is voor één jaar, is hij (nog) maar geldig tot 18 april 2005. Gelukkig hebben we hem “al” op 1 september 2004 ontvangen, maar goed… We zijn er weer voor ruim een halfjaar vanaf.
Ik ben benieuwd hoelang van te voren we de verlenging moeten aanvragen en wanneer we hem dan fysiek in huis hebben 🙂

(Voor de hardcore-bureaucraten onder ons: Vanmorgen kwamen we aan op het gemeentehuis in Den Helder. Het was 08:00 en we waren de eerste! Lopen we naar Loket 1, staat daar een dame die vraagt of we al een nummertje hebben getrokken… Eerst keek ik haar ongelovig aan; er was immers helemaal niemand te bekennen, maar ze meende het echt. “Kunt u bij de receptie halen. Op het kaartje staat namelijk bij welk loket u moet zijn…”. Goed. Wij naar de receptie. Wachten totdat de receptiedame haar koffie weg had gezet. “Goedemorgen! Wij komen voor het afhalen van een verblijfsvergunning”. Kregen we een kaartje voor … Loket 1! Wij weer terug bij dezelfde vrouw. Tóen wilde ze ons wel helpen. Wat een drama, zeg! Ik heb onderweg terug in de auto aan Natalia uitgelegd dat dit soort mensen dus andere mensen kunnen verraden of afvoeren, omdat ze het van iemand anders opgedragen hebben gekregen. Hoe kun je regels nou boven je eigen denkwerk stellen? In de tijd die de loketdame nodig had om ons uit te leggen dat we een nummertje (verdween overigens meteen in de prullenbak) moesten trekken, had ze ons net zo makkelijk kunnen vragen waarvoor we kwamen. Ghhhmmhmhmrrmrr. Dáár kan ik me nou over opwinden!)