Officier zet pc met gevoelige info op straat – telegraaf.nl [Binnenland]

De Telegraaf schrijft:

Binnenland

do 7 okt 2004, 07:57
Officier zet pc met gevoelige info op straat
door John van den Heuvel
AMSTERDAM – De Amsterdamse officier van justitie J. Tonino heeft een computer vol vertrouwelijke informatie bij zijn huis op straat gezet bij het grof vuil. Een passerende taxichauffeur nam de pc mee naar huis en wist het ding moeiteloos aan de praat te krijgen. Dat zei Peter R. de Vries donderdag in het Radio 1 Journaal.

Tsja… Het is natuurlijk treurig en typerend voor de Stand van het Land.
Dat iemand werk mee naar huis neemt, lijkt me niet ongewoon, maar ik denk dan:
A. Hoe kan die man nou geen goede antivirussoftware of beveiliging op zijn computer hebben ter voorkoming van dergelijk leed (hij voert aan: “Mijn computer was besmet met een virus en omdat ik er niks meer mee kon, dacht ik dat dat ook voor anderen gold”)?
Halloooo! We leven in 2004! Er bestaan bedrijven die zijn gespecialiseerd in Data Recovery. Zelfs als je computer crasht en de harde schijf defect raakt, is het mogelijk om er gegevens van te redden. Als je gegevens van je PC verwijdert, bestaat achteraf nog de mogelijkheid deze gegevens terug te halen! Wakker worden!!!
B. Hoe kan het Openbaar Ministerie nou geen protocol hebben voor het omgaan met informatie en alles wat daarmee gepaard gaat? Of hebben ze dat wel en wordt Mr. Tonino dus netjes ontslagen?

Ik denk dat Mr. Tonino het “openbaar” van Openbaar Ministerie iets te letterlijk heeft genomen 🙂

Slecht, hoor!
Bel ons eens, OM, als jullie goede begeleiding nodig hebben bij het voorkomen van dit soort blunders!

Officier zet pc met gevoelige info op straat – telegraaf.nl [Binnenland]