security.nl: Russische virusschrijver veroordeeld tot 85 euro boete

Kijk eens wat security.nl schrijft:

Russische virusschrijver veroordeeld tot 85 euro boete

Door Redactie op donderdag 18 november 2004 09:21

2004 lijkt een zeer goed jaar te worden wat betreft het aantal virusschrijvers die zijn opgepakt. Het laatste “slachtoffer” in deze reeks is Eugene Suchkov, die in de kleine Russische republiek van Udmurtia werd aangehouden. Suchkov is geen onbekende in de virusschrijvers scene, hij zou namelijk onder het alias “Whale” lid zijn van de bekende virusschrijversgroep 29A. De rechter veroordeelde Suchkov wegens het schrijven van virussen tot een geldboete van zo’n 85 euro. De straf viel laag uit omdat er niet bewezen kon worden dat de virussen enige schade veroorzaakt hadden. (Kaspersky)

Zo! Dat zal hem leren…

security.nl: Russische virusschrijver veroordeeld tot 85 euro boete

En dit schrijft Sophos erover:
http://www.sophos.com/virusinfo/articles/suchkov.html