Suunto X9 Military Edition

Het verbaast me, hoe prettig het is (en hoe snel het gewoon is) te beschikken over een horloge dat je vertelt wat de temperatuur en de luchtdruk is, wanneer de zon opkomt en ondergaat en hoever je van je huis verwijderd bent.
Ook het kompas vind ik erg sexy.
De verlichting (ik dacht eerst: “Wat is er nou zo speciaal aan een Military Edition met rode verlichting?”) is een absolute must. Ik zou de niet-ME-versie niet willen hebben en de ME wel.

Het was mijn uitdaging om, zonder de handleiding te lezen, te kijken hoever ik met het horloge zou komen en ik moet zeggen dat het me erg meeviel.
Wat een minpunt is, is de cradle, waarmee je je horloge bijlaadt en waarmee je hem aan je computer kunt koppelen.

Zoals je op de afbeelding (klik op de link en blader naar beneden) kunt zien, “zweeft” het horloge aan de cradle en dat klopt. Het horloge is van redelijk onverwaarloosbaar formaat en het bandje “krult” zich rond je pols.
Als je het horloge bevestigt op de cradle, kun je het geheel niet neerzetten, vastplakken of ergens plaatsen, zodat het horloge altijd op zijn glas ligt, of op een rolletje. Dat staat slordig!

De PC-koppeling heb ik nog niet geprobeerd, want mijn laptop heeft geen seriële poort (wie tegenwoordig nog wel? Ook een minpuntje) en ik wacht nog op mijn serieel naar USB-convertor, zodat ik ook een wandelroute met mijn laptop kan uitzetten en hem in mijn horloge tanken.

De batterij gaat vrij hard als je de GPS-functie vaak gebruikt, maar er zit bijvoorbeeld ook een automatische pause-functie op de GPS-ontvanger, dus dat scheelt weer batterijen. Verder vind ik het een absolute topper!

Ik ben erg benieuwd naar de PC-functies en de software!