Dagje vrij : Verlenging Natalia’s verblijfsvergunning erdoor!!!

Zo! We zijn net thuis van een een enerverend dagje op pad.
Ik had een dag vrij genomen, zodat we vanmorgen (voor de laatste keer) een TBC-foto van Natalia konden laten maken bij de GGD in Den Helder.
Daarna hebben we bij de IND in Hoofddorp een terugkeervisum voor Natalia gehaald, waarmee ze terug mag komen uit Frankrijk en Sint Petersburg (ja, we gaan op 30 april 2005 naar Frankrijk en op 7 mei 2005 gaat Natalia anderhalve week naar Sint Petersburg; even bijkletsen).
Daarna zijn we naar Amsterdam gereden (we hadden om 14:30 een afspraak bij het Franse Consulaat) en hebben we een visum voor Frankrijk gehaald. Kosten: EUR 35,00. Dat zijn nog eens prijzen!
Ik moest meteen denken aan de rijlessen van NLG 10,00. Tsja. Frankrijk houdt er duidelijk een ander toeristisch beleid op na dan Rusland (toch, Rick? Jeroen?).

Trouwens: Bij de IND hoorden we terloops dat de verlenging van Natalia’s verblijfsvergunning erdoor is! HOERA!
Hij schijnt op 18 maart 2005 met de post vertrokken te zijn bij de IND vandaan, dus we hebben hem inderdaad nog niet ontvangen.
Het gaat hier overigens om de brief met daarin het besluit, waarna we vooral nog eventjes moeten wachten op het pasje, dat overigens tot 2009 (superrrr) geldig is!
Het multiple-entry-terugkeervisum dat we dus vandaag gehaald hebben, is geen overbodige luxe.
Hiermee kan Natalia gedurende drie maanden na vandaag moeiteloos terugkeren vanuit alle landen naar Nederland (transit door Schengen staten inbegrepen).
Ze heeft helaas, zolang ze een Russisch paspoort heeft, nog steeds zo’n beetje voor 90% van alle landen een visum nodig.

Nou ja. Dan gaan we maar eens een keertje op vakantie naar Cuba of Noord-Korea. O nee, dat is weer lastig voor mij. Cuba kan trouwens wel…