Doorschakeltrucs

Ben je, net als ik, van mening dat Voicemail niet werkt en dat je veel gelukkiger kunt zijn zonder?
Dan kun je onder de sneltoets 1 (met het Voicemail ikoontje) beter een ander handig nummer programmeren (bijvoorbeeld De Zaak, Je Vriendin of Iemand Anders).
Als je dan de 1-toets van je telefoon een paar tellen ingedrukt houdt, denkt je telefoon dat hij je voicemail belt, maar in plaats daarvan krijg je De Zaak, Je Vriendin of Iemand Anders!

Wat nóg handiger is, is de doorschakelfunctie gebruiken.
Zelf vind ik het prettig als degene die mij belt altijd een mens aan de telefoon krijgt, zelfs als ik het zelf niet ben.
Ik heb mijn telefoon daarom verteld dat als ik mijn oproep niet beantwoord, ik onbereikbaar ben of iets anders, mijn telefoon het gesprek moet doorschakelen naar Kantoor (let op, dit kost wel geld per doorschakeling).

Soms, als ik in de bioscoop zit, of op de WC, schakel ik alle gesprekken door naar kantoor, maar laat ik mijn telefoon altijd aan staan, zodat ik eventueel wel SMS, MMS of e-mail kan ontvangen.

Ik heb daarom onder mijn voorkeurstoets nummer 7 (even de 7-toets een paar seconden ingedrukt houden) het volgende nummer geprogrammeerd: **21*+31224216806#
Als ik nu de 7-toets indruk, worden automatisch alle gesprekken naar kantoor doorgeschakeld.

Verder heb ik de 9-toets geprogrammeerd met: ##21#
Daarmee hef ik de doorschakeling op. Dit staat los van de overige doorschakelingen (bij geen gehoor, etc etc).

Handig! Probeer het ook eens en wie weet krijg ik jouw kantoor aan de lijn als ik je mobiel bel!

Kijk voor meer codes op http://www.gsmhelpdesk.nl/helpdesk/doorschakelen.php