download drivers & software – HP Mobile Print Driver for Windows – HP Business Support Center

Heb je een laptop of Tablet PC en kom je onderweg veel printers tegen?

Als je voor iedere printer onderweg een lossen printerdriver moet installeren, moet je soms uuuren wachten voordat je laptopje “klaar is” met ontdekken dat de helft van de printers niet beschikbaar is.
Hiervoor heeft HP de Mobile Printing for Notebooks gemaakt. Later heeft HP deze naam omgedoopt tot Hp Universal Printing.

Hiermee heb je één printer op je laptop, die je als Standaardprinter in Windows kunt aanwijzen.
Vervolgens heeft vraagt de software naar welke printer je je opdracht wilt doorsturen.
Met deze versie (let op, het is versie 2.0, maar hij is nieuwer dan versie 2.1) kun je per locatie eenvoudig een lijstje van printers bijhouden die je vaak gebruikt.

Er zit zelfs een mogelijkheid in om alleen de eerste printopdracht te laten vragen naar welke printer je wilt printen en daarna niet meer, of dat-ie alleen vraagt naar welke printer je wilt printen, als de vorige printer niet meer beschikbaar is.

Tip van Flip: Als je de printers op IP-adres invoert, scheelt het weer een hoop tijd om een IP-adres naar een naam te resolven en, hoewel HP twee drivers biedt (en twee aparte printers hiervoor maakt!) en PostScript natuurlijk een veel betere printertaal is dan PCL5, spreken meer printers PCL5 dan PS en heb ik eigenlijk aan alleen de PCL5-printer genoeg. Natuurlijk heb ik wèl de PS-driver ook geïnstalleerd en ik raad je aan hetzelfde te doen. Je weet maar nooit…

download drivers & software – HP Mobile Print Driver for Windows – HP Business Support Center