Bright & De MP3-speler

 

Ok, get this:

Ik was al een tijdje op zoek naar een goede MP3-speler. Natuurlijk had ik ook de iPod van Apple gezien, alleen vond ik de versies met meer dan 20 GB fysiek te groot en zwaar en vond ik de iPodjes met minder capaciteit en kleinere fysieke afmetingen niet genoeg voor mijn muziekcollectie.
De iPod Shuffle (maximaal 1 GB) vond ik te klein en ook de Nano (maximaal 6 GB) was het nèt niet.

Toen gebeurde er dit:
Een paar weken geleden zat ik in Alkmaar, aan het Canadaplein, bij Sonneveld eten & drinken (zo heette het toen nog; nu heet het Grand Café De Studio) en plotseling viel mijn oog op een voor mij nieuw magazine, Bright. Klikken op de link en kijken, hoor. Ja, jij! Nu!

Nieuwsgierig als ik was, bladerde ik het door en al gauw ontdekte ik dat het blad vol stond met leuke gadgets en veel meer. “Leuk! Eindelijk weer een magazine dat de moeite waard is!” verzuchtte ik.
Ik besloot een proefabonnement te nemen.

Sindsdien heb ik een leuk en spontaan contact met de mensen van Bright.
Zo ontving ik op een zekere dag het verzoek om technische snufjes te noemen waarvan we enige tijd niets gehoord hadden en waarmee Bright het speciale Decembernummer kon opsieren.
Ik stuurde per e-mail een lijst in, waarop zich onder andere het kinetische toetsenbord van Compaq bevond.

Jaaarengeleden las ik iets over een toetsenbord, waarmee een laptop kon worden uitgerust en waarvan de toetsaanslagen als kinetische energie teruggingen, zo 1-2-3 de batterij in, zodat de accu van de laptop ongeveer 9 (negen!) uur mee ging. Fantaastisch! Nooit meer iets van gehoord.

Afgelopen zaterdag ontving ik als reactie op mijn Bright Wishlist een MP3-player kado van Bright met een handgeschreven bedank-brief! Mijn kinetisch toetsenbord wordt gecoverd in de Bright van December.

Bright, vanaf mijn weblog Digitaal Bedankt! Ik vind het superleuk dat ik een MP3-speler heb gekregen, waar standaard 1 GB in zit, een USB-aansluiting, geweldige oordopjes (ze zitten echt uitstekend!) én de mogelijkheid tot het plaatsen van een SD-kaart (capaciteit naar eigen inzicht). Dit is precies de player die ik zocht!!!

Bright rocks! Ik heb natuurlijk mijn proefabonnement omgezet in een echt abonnement; had ik overigens al gedaan vóór de MP3-speler. Wie volgt?