CoNGNes 2006


Live vanuit Nijkerk, waar momenteel het CoNGNes 2006 plaatsvindt.
Gisteravond was een heel informele en leerzame avond en vandaag zijn we om 09:00 van start gegaan.
Na de super-keynote van Laura Chappell zit ik momenteel bij de kpn-stand voor een verhaal over VoIP. Ik ben benieuwd!
(achteraf ge-edit:)
Pfff! Wat een teleurstellend verhaal van kpn, zeg!
Het komt erop neer dat ze een “klein internet” hebben nagebouwd, waar je dan een abonnement op kunt nemen. Het netwerk heet one (originele naam) en je hebt er een supercentrale voor nodig, die je niet hoeft te kopen, maar die je terugbetaalt in de huur van de toestellen, waarvan een “normaal” toestel ongeveer EUR 25,00 per maand kost een een receptie-toestel EUR 550,00 per maand! Hmmm. Dat duurt ongeveer een jaar voordat je je centrale meer dan terug hebt betaald en ondertussen lacht kpn zich rot!
Helaas kan dit netwerk nog niet via ouderwetse telefoon bellen of gebeld worden, dus heb je naast deze superdure centrale ook nog eens een gateway in je netwerk nodig (het was leuk geweest als kpn hiervoor een centrale voorziening zou hebben gemaakt, maar deze staat momenteel gepland voor 2006Q3 en dat is alleen nog maar de planning), waardoor ik als piepklein MKB-bedrijfje helemaal geen reden meer zie waarom ik mijn huidige centrale zou inruilen. Sterker nog: Als ik een maagdelijk bedrijf had, zou ik er nog voor geen goud kpn one naar binnen willen duwen! Wat een Waanzin, zeg! Gelukkig was er ook nog goed VoIP-nieuws, alleen kwam het niet van kpn. Integendeel 😉