CoNGNes 2006 : De WiFi-crisis in het Ampt van Nijkerk (vervolg)

Vandaag ontving ik het volgende berichtje van Ernst Fuld van de NGN. Gelukkig begrijpt hij me wel:

Van: Ernst Fuld
Verzonden: woensdag 8 februari 2006 17:03
Aan: Dae Punt
Onderwerp: wifi is een ramp

Geachte heer Punt,

Van het bureau kreeg ik uw mail geforward & ik heb die met plezier gelezen. Bovendien geforward aan de congnes-organisatie groep. Inderdaad een prachtige actie! Wilt u zo vriendelijk zijn ons op de hoogte te houden van de afloop? Kunnen we ook meegenieten 😉

cu
ef

Ik antwoord:

Onderwerp: RE: wifi is een ramp
Van: Dae Punt
Aan: Ernst Fuld
Datum: 9 feb 2006 – 22:50

Beste Ernst,

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die het nut van deze actie inziet.
Vandaag ontving ik een mailtje van Swisscom, waar ik uit goed fatsoen maar geen welles/nietes-discussie mee ben begonnen, maar ik heb, zoals ik in mijn eerste mailtje aangaf, wel degelijk PC’s op het lokale (W)LAN gezien, waarvan ik weet dat, als ik de poortjes op de switch zou hebben gedisabled, we de volgende dag problemen zouden hebben gehad met uitchecken. En dan bedoel ik natuurlijk niet alleen bij het uitchecken van mijn kamer, maar ook die van de rest van de gasten. Ik heb puur uit beleefdheid en respect voor het gastnetwerk niets gedaan, anders dan er achteraf melding van gemaakt, nadat ik uit voorzorg de wachtwoorden heb ingesteld.
Gek dat ze bij Swisscom geen medaille uitreiken, maar in plaats daarvan schamper toegeven dat ze een fout gemaakt hebben en dat ik vooral erg fout was door dit initiatief te nemen. Jammer. In de VS zouden ze een vette boete van de Kamer van Koophandel hebben kunnen krijgen!

Nou ja. Ik voeg mijn uitgaande mailtje van vandaag bij. En als jullie volgend jaar weer het CoNGNes in Nijkerk houden, zal ik eens kijken of we (wederom met Laura Chappell? 😉 de avond ervóór een WiFi-sessie in mijn hotelkamer kunnen houden 🙂
Swisscom moet zich schamen!

WiFi is geen ramp, maar het zijn de vermeende experts die er een zooitje van maken…

Met vriendelijke groet,

Dae Punt
Punt & Partners automatisering B.V.
w: http://www.pp.nl
PGP fingerprint: 55B9 38A4 50F0 26A6 018C EA34 1268 445F 40F3 E102
Thawte fingerprint: EAFF 486B 8A4D 21AF 93E9 3364 2189 4118 B4A7 C7D5