Natalia : Het Staatsexamen komt eraan!

Wow! Donderdag 9 maart 2006 heb ik via de website van de Informatie Beheer Groep Natalia’s Staatsexamen NT2 II (Nederlands als tweede taal, niveau 5) aangevraagd en vandaag kregen we de acceptgiro al binnen!

Je kon ook het papieren formulier opsturen, alleen moest je er dan een kopie van je legitimatiebewijs bij doen, terwijl dat met de online-aanvraag niet nodig was. Ik bedacht al dat het waarschijnlijk slimmer was om het online te doen, omdat dat proces geheel geautomatiseerd is en dus sneller en… zo was het inderdaad!

Natalia gaat op 30 juni 2006 Lezen en Luisteren doen en op 1 juli 2006 Spreken en Schrijven.
Het examen kost EUR 90,00 en nadat we betaald hebben, ontvangen we de locatie waar het examen zal worden afgenomen. Ik heb haar aangemeld voor Amsterdam en omstreken.

Als ze het examen heeft gehaald, zal ze hiervan een certificaat ontvangen, waarmee ze een beroepsopleiding in het Nederlands kan beginnen.