Embedded Security for HP ProtectTools


Vaak leg ik uit aan mensen waarom ik het belangrijk vind dat wij als automatiseringsbedrijf geen HP Preferred Partner of iets dergelijks zijn. Ik vertel dan dat wij ons liever niet laten vergoeden of bonussen door HP, opdat wij een bepaald volume aan HP-machines wegzetten per jaar, maar dat ik liever telkens weer opnieuw kijk naar welke apparatuur het beste is voor de omgeving waar we deze gaan inzetten. Gratis meegeleverde software voor o.a. management of veiligheid neem ik daarbij voor lief.
Het gaat mij namelijk niet alleen om de aanschaf van de apparatuur, maar ook voor de garantie-afhandeling en de R&D, de Research and Development van de fabrikant.
Wat ik belangrijk vind aan een fabrikant van computerhardware is dat ik over drie jaar (na vandaag) nog steeds informatie kan vinden over of mijn oude PC nog gaat werken met de (dan) nieuwste versie van Windows en of er nog stuurprogramma’s zijn doorontwikkeld in de tussentijd, waarmee het wél gaat lukken, firmware-updates of bekende problemen met bekende software.
Dit zijn typisch zaken die een eindgebruiker niet in overweging neemt als hij op het punt staat een PC an te schaffen.

En dus is het aan mij de edele taak om de eindgebruiker van dergelijke langetermijn-issues op de hoogte te brengen, liefst vóór de aanschaf van een computer.
Die eindgebruiker kan namelijk een consument zjin, die thuis voor zichzelf en de kinderen een lekker snelle PC wil hebben om op te internetten, maar diezelfde consument kan ook tegelijkertijd een directeur van een bedrijf zijn, die beslissingen moet nemen over het computerpark op de zaak.

Ik vind het daarom belangrijk dat iedereen weet dat er méér is dan alleen de aanschafprijs en dat je voor een goede PC een goed advies nodig hebt. Dat je, als eindgebruiker, regelmatig aan het denken wordt gezet door de OEM, VAR of reseller en/of door de fabrikant.

Het is daarom goed dat er het initiatief Embedded Security van Hewlett-Packard is en dat je daarover gratis kunt lezen op de website van HP.
Het is ook goed om te weten dat Punt & Partners automatisering B.V. naast het leveren van HP-computers ook nauwlettend initiatieven als Embedded Security in de gaten houdt.
Veel leesplezier!

Oja: De informatie is helaas allemaal in het Engels, maar als je er niet uitkomt of als je vragen hebt, schroom dan niet mij op de schouder te tikken als ik er nog iets aan kan verduidelijken!

Embedded Security for HP ProtectTools