Strider URL Tracer with Typo-Patrol

Een andere benadering voor een oud probleem…
Stel: je bent aan het surfen en je maakt een typfout. Voor je het weet, heb je je scherm vol staan met allerlei ongewenste zaken, die je soms met de grootste moeite weer weg krijgt.
Als je er een expert bijhaalt, blijkt dat je een typfout gemaakt hebt.
Daar heeft Microsoft nu iets op gevonden. Ze hebben een database, waarin ze typfouten bewaren en er een classificatie aan hangen, om te voorkomen dat jij of jouw kinderen *per ongeluk* op dergelijke sites terechtkomen.
Heb ik zelf nog niet getest. Ik ga me eerst eens inlezen in de theorie en de gebruikersrecensies. En dan niet die van de site van Microsoft 😉
Ik kan me namelijk voorstellen dat, onder het mom van hunkering naar goedbedoelde veiligheid, Microsoft A L L E sites kan zien, waarop jij aan het surfen bent. Tel daarbij dat de Europese Commissie al tijdenlang aan het steggelen is met de internetproviders in Europa over de bewaarplicht van het surfgedrag van de abonnees en je hebt mijn 1+1=2 beeld erbij… Waarom zouden we immers de moeilijke weg van de rechterlijke macht kiezen voor het verkrijgen van goedkeuring voor het verkrijgen van gegevens over de allang-opgegeven privacy aangaande jouw privé- of werkdomein, als we de gegevens gewoon uit de database van Microsoft kunnen vissen/hacken/tappen, waarvoor je zelf notabene jaren geleden toestemming had gegeven door akkoord te gaan met de licentie-overeenkomst van Microsoft? Als Microsoft prima in staat zou zijn deze database te beveiligen tegen kwade bedoelingen van derden (wat gaat Microsoft zelf eigenlijk doen met die gegevens?), waarvoor brengen ze dan dagelijks beveiligingsupdates voor hun eigen besturingssystemen uit? Of zouden de databaseservers van Microsoft op Linux draaien?

Succes!

Strider URL Tracer with Typo-Patrol

Oja: Als je een beetje dapper bent, maak dan eens *bewust* een typfout en surf naar
http://wwwnytimes.com
(let op, dus zonder puntje tussen www en nytimes.com)
en probeer de schermen die je daarna krijgt weg te klikken. Druk vooral op Annuleren of Cancel om aan te geven dat je niet die $200, die je gewonnen zou hebben, wilt innen.

Dan krijg je een beetje een idee van waar het over gaat.
Nogmaals succes!