Printers That Use Ports That Do Not Begin With COM, LPT, or USB Are Not Redirected in a Remote Desktop or Terminal Services Session

Lekker, hoor! Jij maar knoeien met je printers door je TS-sessie heenmappen (werkt sowieso gebrekkig; rechtstreeks over IPP printen vanaf je TS naar de uiteindelijke printer over IP werkt veel beter!) en je afvragen waarom je Terminal Server je lokale printer(s) niet ziet, blijkt gewoon dat de poortnaam niet goed is!

Helaas kun je niet 1-2-3 een IP-poortnaam wijzigen, dus zul je eerst een nieuwe poort moeten aanmaken met een verwijzing naar hetzelfde IP-adres, maar dan noem je hem LPT123 ofzo (of de laatste byte van het IP-adres van je printer, dus LPT201 voor de 192.168.x.201), wijs je de printer toe aan de nieuwe poort (klik op Apply!) en tot slot verwijder je de oude poort die IP_192_168_x_201 heette, want die mapt de Terminal Server standaard niet.
Je kunt ook de registry hacken, maar je poortjes wijzigen is een betere richtlijn…
Succes!

Printers That Use Ports That Do Not Begin With COM, LPT, or USB Are Not Redirected in a Remote Desktop or Terminal Services Session