Zembla – Comazuipen

Vanavond op Belgie 1 gezien. Een documentaire genaamd Comazuipen. Als je kinderen hebt, moet je eventjes kijken.

Documentaire. Afl.: Comazuipen. Na het drinken van een fles Safarilikeur belandt de dertienjarige Jimmy in het ziekenhuis. Hij ligt in coma. Suzanne van veertien drinkt samen met een stel vriendinnen een fles perenlikeur, wat whisky en bier. Een uur later ligt ze in het ziekenhuis. Ricardo net vijftien, deed een spelletje waarbij hij grote glazen wodka en tequila moest drinken. Tot hij erbij neerviel. De Nederlandse ziekenhuizen behandelen wekelijks kinderen in coma door een alcoholvergiftiging. Op de kinderafdeling in Delft hebben ze zelfs een speciale alcolholpoli opgericht. Zembla spreekt met de jonge kinderen, hun ouders en de artsen. Samenstelling en regie: Bernard Krikke.

Zembla – Comazuipen