Joomla!Dagen 2008 – Dag 2 – Communitydag: Hannes Papenberg 14:30-15:30

Hannes Papenberg is een van de ontwikkelaars die bezig is met ACL (Access Control Lists) voor Joomla! 1.6, de opvolger van de nieuwe Joomla! 1.5, die over enkele weken wordt verwacht.
Tijdens deze presentatie heeft Hannes ons e.e.a. verteld over de overwegingen en de uitdagingen bij het invoeren van ACL binnen Joomla!
Er moet nog een hoop gebeuren en hij staat dan ook open voor iedere suggestie.
Bij succesvolle implementatie van ACL komen natuurlijk gebruikers aan bod, groepen, content, maar ook gemengd lidmaatschap, zodat een gebruiker lid kan zijn van verschillende groepen, maar ook het genest lidmaatschap van groepen in andere groepen.

Iemand uit de zaal opperde de suggestie om te leren van firewalls, die soortgelijke uitdagingen hebben v.w.b. het maken van regels, maar ook het controleren van de toegang. Iemand anders opperde om de kunst af te kijken van andere open source projecten, bijvoorbeeld Drupal, maar Hannes gaf aan dat hij het wel beter wilde doen 🙂 Daar ligt een uitdaging!

Hannes kwam een beetje verlegen over, maar zijn onderwerp maakte dat meer dan goed. Het was een interessante sessie en iedereen ging vol ideeën de zaal uit.

Bedankt Hannes! Ik denk dat wij elkaar snel weer spreken…