Bereikbaarheid : Wet van de stimulerende achterstand

Al heel wat jaren wissel ik mijn werk op kantoor af met een reisje zo af en toe. Soms een privéreisje en soms een zakenreis.
Voor al die gevallen geldt dat ik trouw mijn afwezigheidsassistent aanzet. Degene die mij daarna een mailtje stuurt, krijgt eenmalig netjes de tekst dat niet op kantoor ben en dat ik daarom – om wat voor reden dan ook – moeilijk bereikbaar ben.

Misschien komt het door de slimme techniek, maar ik betrap mijzelf er soms op dat ik onderweg beter bereikbaar ben dan op kantoor. Ik check vaker mijn e-mail en onderweg besef ik heel goed dat het makkelijk is om bot, kort-door-de-bocht of ongenuanceerd te reageren, dus onderweg ben ik scherper en neem ik meer tijd om dezelfde mail te beantwoorden. Is dat niet vreemd?

Ik wil daarom het volgende punt maken: Reizen helpt je sowieso aan nieuwe inzichten, maar ook je bereikbaarheid neemt toe – mits je bent uitgerust met goede technologie – terwijl je tussendoor kunt ontspannen en genieten van een adembenemend uitzicht of het niet-Nederlands klimaat; eigenlijk komt het je werk ten goede als je af en toe eens lekker op reis gaat!