Na #HP komt nu ook #Samsung komt met #PostScript #Universal #Print #Driver (#UPD)

Vandaag ontving ik een mailtje met daarin de mededeling dat Samsung een Universal Print Driver heeft ontwikkeld, een driver die je eenmaal installeert en dan kun je per printopdracht aangeven naar welke PostScript-printer je je opdracht deze keer wilt sturen.

Handig voor laptops onderweg, omdat Windows bij iedere keer dat je je laptop opstart gaat kijken of alle printers die je hebt geïnstalleerd wel aanwezig zijn. Als je vaak onderweg bent, dan kost dat een hoop tijd en dan wil je eigenlijk iedere printopdracht kunnen kiezen.

Het fenomeen kenden we al van Hewlett-Packard (HP) en ik schreef er ook al eerder over op deze weblog. Het enige probleem met de UPD van HP is dat hij enkel printers van HP ondersteunt. En dat is jammer, want als eindgebruiker is het in jouw belang dat je alle printers met één enkele driver kunt besturen en natuurlijk niet dat je aan één fabrikant vast zit.

Helaas leek dat ook bij de driver van Samsung het geval, totdat ik èen Zoekinstelling tegenkwam. Ik veranderde deze van “Alleen ondersteunde printers zoeken” naar “Alle printers zoeken” en klaar was ik! Ik kon toen printen naar een HP LaserJet 4250N en een Kyocera FS-1118MFP. Wij hebben namelijk (nog?) geen printers van Samsung, maar deze ontwikkeling geeft wel te denken…

Klik hier voor de Samsung Universal Print Driver (20,6 Mb)

Klik hier voor de Documentatie (1,05 Mb)