Onderweg naar de #IBC (8642) #ns

Ik zit in de trein naar Amsterdam, waar vandaag de IBC van start gaat, de grootste televisie- en mediabeurs van Europa.

Het leek me handig om met de trein te gaan (het is in de RAI): even naar Amsterdam CS, de metro naar RAI en dan ben je er!

Totdat ik op het station een kaartje stond te kopen en het #ovchip logo zag. “Oja”, dacht ik. “Als ik in Amsterdam ben, kan ik natuurlijk niet meer met strippenkaart reizen, maar moet dat tegenwoordig met de nieuwe ovchip…”

Een jaar geleden besloot ik een NS-kortingskaart te kopen, waarmee je buiten de spits 40% korting krijgt op je treinverkeer. Die kortingskaart bevatte al een chip en zou dus ook als ovchip moeten werken.

Ik hield mijn kortingskaart tegen het raampje (de linker kaartautomaat droeg wèl al het logo van de ovchip, maar tevens de tekst “deze automaat is nog niet klaar voor de ovchip”. Enkel de rechterautomaat doet ovchip. Da’s goed om te weten als je in de rij staat om een kaartje te kopen!). De kaartverkoopautomaat vertelde mij dat mijn kaart een NS-kortingskaart was met €0 tegoed.

Dus heb ik er €10 tegoed op gezet en dat werkte! We rijdens inmiddels Bakkum voorbij en ik ben benieuwd of ik met mijn opgeladen kortingskaart straks heelhuids bij de RAI kom…