Lijstjes bijhouden met Twitter (#Twitter Lists)

This post is also available in: Engels

Eens kijken of het lukt om dit zonder plaatjes uit te leggen…

Let op! Als je nog geen Twitter-account hebt, of je hebt hem nog maar pas, dan raad ik je aan eerst wat spelen met Twitter voordat je je in Twitter Lists verdiept. Lees in dat geval mijn artikel “Twitter voor Jip en Janneke”.

Door de opzet van Twitter met het volgen (following) van mensen is Twitter bij uitstek een netwerktool, waarmee je snel mensen met elkaar in contact kunt brengen en zelf ook snel in contact kunt komen met mensen. Dat kan door te zoeken op inhoud, zoeken op locatie, maar sinds kort kun je ook lijstjes maken m.b.v. Twitter Lists.

Iedereen (met een Twitter-account) kan een lijstje maken. De lijst kan dan mensen volgen en natuurlijk kunnen anderen jouw lijstje volgen. Herhaal deze zin even hardop.

Het klinkt eenvoudig en dat is het ook, maar de mogelijkheden zijn talrijk.

Zo kun je op de volgende URL zien welke lijsten mij volgen:
http://twitter.com/daepunt/lists/memberships

Natuurlijk sta ik gelist op de lijst van ons eigen team van Punt & Partners automatisering, @ppaut/team maar toevallig zag ik dat ik ook gelist sta op @Lars_Schenk/developers (waarschijnlijk omdat Lars, die ik overigens nog niet ken, vindt dat ik een developer, of ontwikkelaar ben, wat feitelijk niet erg onjuist is) en ik sta op de lijst @tweepguide/nl-iphone (waarschijnlijk omdat ik regelmatig over mijn #iPhone tweet).

@Lars_Schenk was de eerste onbekende die mij op zijn lijstje heeft gezet en daarom ben ik even op zijn blog gaan kijken wie hij is. Ik ontdekte daar dat hij een Duitser is, die, net als ik, blogt op WordPress en regelmatig artikelen in zijn eigen taal en ook in het Engels schrijft. Ik heb hem daarom met een tweet attent gemaakt op WPML, het gratis systeem waarmee je je WordPress blog meertalig kunt maken! Daarmee was @Lars_Schenk erg blij, tweette hij terug en dat is dan ook meteen de functie van Twitter Lists: Meer Contact!

Ik hoop dat je iets aan mijn artikel hebt. Op de onderstaande link kun je lezen wat de blog van Twitter zelf te melden heeft over Twitter Lists. Happy tweeting! 🙂

Twitter Blog: Soon to Launch: Lists