Gebruik loader.exe om screenshots van je #BlackBerry te maken

This post is also available in: Engels

Heb je een BlackBerry en wil je, bijvoorbeeld voor het maken van een handleiding, screenshots van je toestel maken?
Gebruik dan het programma loader.exe, dat deel uitmaakt van de BlackBerry Desktop Manager.
Op 32-bits PC’s staat dit programmaatje in de map C:\Program Files\Common Files\Research in Motion\AppLoader en voor 64-bits PC’s is dit de C:\Program Files (x86)\Common Files\Research in Motion\AppLoader

Sluit je BlackBerry aan op je PC, open een Command Prompt, ga naar de bovengenoemde directory en start:

loader.exe /screenshot bestandsnaam.bmp

om een ‘foto’ te maken van het actieve scherm op je BlackBerry.

Als alternatief zijn er natuurlijk genoeg programmaatjes op het internet te vinden waarmee je, betaald of gratis, hetzelfde eenvoudiger kunt doen, maar hoe weet je nou wat die programma’s nog meer doen? Mijn advies: wees altijd terughoudend met het installeren van software op je PC en op je BlackBerry en gebruik enkel vertrouwde programma’s. Ik schreef al eerder over enge programma’s op je BlackBerry en toevallig was er pas een TV-uitzending van Weet wat je Koopt, waarin je kunt zien hoe je met een eenvoudig programmaatje iemands mobiele telefoon permanent kunt afluisteren!

Meer informatie en opties vind je in artikel KB17215 van Research in Motion:

Gebruik loader.exe om screenshots van je BlackBerry te maken