Schone deurgreep

Vandaag bedacht ik het volgende:

Tegenwoordig heeft praktisch iedere auto wel een schone deurgreep in de achterklep. Als het regent, sneeuwt of als de vogels of die leuke boom met besjes van de buren het willen, wordt je auto vies aan de buitenkant. Als je je achterklep dicht wilt doen, kun je met sommige modellen Lexus je achterklep elektronisch sluiten, maar als je geen Lexus hebt, hebben de meeste moderne auto’s een handgreep aan de binnenkant, die niet (zo snel) vies wordt.

Nu mijn Aha-Erlebnis: Waar is die schone deurgreep in het bestuurdersportier?!?
Hoe sluiten wij allemaal onze bestuurdersdeur of die van de bijrijder?

Ik sluit mijn bestuurdersdeur meestal door hem voorzichtig een zetje te geven aan de zijkant (die wordt nog het minst snel vies), maar volgens mij moet het voor die slimme autofabrikanten een eitje zijn om in de zijkant van de portieren een schone deurgreep te maken, net als in de achterklep!

Waarom zit die schone deurgreep er nog niet in?

Ik ben bang dat er te weinig medewerkers van autofabrikanten in Schagen wonen…