Gespot: Taalfenomeen #hashtag 2.0

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in taal. Er is al veel geschreven over hoe Twitter met zijn limiet van 140 tekens de taal verandert (sommige mensen zeggen zelfs te “denken” in tweets van 140 tekens en ik betrap mijzelf daar ook op), maar ik heb iets nieuws gezien en ik gebruik het zelf ook: de #hashtag. Lees voor meer informatie over de #hashtag mijn artikel “Twitter voor Jip en Janneke”. Ik bedoel alleen niet de gewone #hashtag, maar de #hashtag 2.0!

Steeds vaker gebruiken mensen (ik zelf ook) een #hashtag om een statement te maken in de vorm van een kort zinnetje (moet je nagaan: een kort zinnetje binnen een tweet van maximaal 140 tekens!). De oorspronkelijke bedoeling van de #hashtag is dat anderen op Twitter makkelijk op jouw sleutelwoord kunnen zoeken, maar een #hashtag als:

#datzullenwenogweleenszien

of

#heeftwerkelijkgeenideewaarhetovergaat

zijn natuurlijk geen “gewone” #hashtags, maar korte statements, vermomd als #hashtag, bedoeld om de lezer op het verkeerde been te zetten.

Wie heeft er voorbeelden van leuke #hashtags? Zou voor de #hashtag een Haiku-achtige toekomst zijn weggelegd?