Verslag van de CeBIT 2010 – addendum #CeBIT10

Na mijn ietwat negatieve berichtgeving rondom de CeBIT van dit jaar, voelde ik me genoodzaakt om op de dag van ons vertrek nog even “snel” langs de CeBIT te wippen om de CeBIT “nog een kans te geven”.

We hebben nog even een mini-programmaatje gemaakt en zo duurde het niet lang voordat we op een stand stonden, waar ik een kwartier lang een PC met mijn ogen heb bediend! Knipperen met je ogen is een dubbelklik. Deze techniek kan verlamde mensen helpen een PC te besturen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook mee in kaart brengen waar de bezoekers van een supermarkt naar kijken. Verder hebben we warmtekaarten gezien (heat maps) van advertenties, waarbij de computer achteraf kon laten zien naar welke delen van de advertentie de kijken heeft gekeken. Er waren onder andere advertenties te zien van lingerie (vul de rest zelf maar in) 🙂
Ook ben ik nog even een mobiele telefoon met hamer en spijkers te lijf gegaan…