Website gemeente Hollands Kroon: werk in uitvoering

Even een compliment voor de gemeente Hollands Kroon: Na het nieuws, vanmorgen in het Noordhollands Dagblad, hebben ze de oude link naar het onbeveiligde afspraakformulier vervangen door een link naar het beveiligde afspraakformulier. Het formulier was ooit onbeveiligd, maar nu niet meer. En sinds vandaag is het beveiligde formulier dus bereikbaar. Dat gaat de goede kant op!

Dan blijft enkel nog het onbeveiligde contactformulier, waarbij burgers de mogelijkheid hebben om bijlagen naar de gemeente te versturen.

Het zou niet onverstandig zijn om bij dat contactformulier een waarschuwing te vermelden met de tekst “Burger, let op! Dit contactformulier is onbeveiligd en daarom ongeschikt om gevoelige informatie mee naar ons te versturen. Stuurt u geen kopie van bijvoorbeeld uw paspoort mee als bijlage”. Blijft natuurlijk de vraag welke niet-gevoelige informatie je dan als burger wel zou kunnen meesturen. Beetje verwarrend.

Gratis tip voor de gemeente Hollands Kroon: De beveiliging van het afspraakformulier geschiedt met een zogenaamd wildcard-certificaat (*.hollandskroon.nl), dat tevens het contactformulier kan beveiligen! Als het contactformulier eenmaal is beveiligd, hoeft die waarschuwing er natuurlijk niet bij…