Kerstmis 2003

Finland. Mooi! Vanuit de trein naar Sint Petersburg
Natalia en ik waren van plan om, in afwachting van een positief MVV-resultaat, ondertussen gezellig en romantisch samen kerst te vieren in een verlaten houten huisje in the middle of nowhere, ergens in Finland.
Deze huisjes zijn praktisch allemaal uitgerust met een sauna en bijna allemaal liggen ze aan een superschoon meer (Finland heeft verschikkelijk veel mooie meren), waar je, na je sauna, lekker een duik in kunt nemen.
Ik had me zo voorgesteld dat we, nadat ik hout zou hebben gehakt voor de houtkachel, lekker gezellig tegen elkaar aan konden kruipen en saampies tussen 24 en 28 december helemaal niets doen en niets hoeven.
Helaas!
Natalia heeft een stempel in haar paspoort staan, waarmee wordt aangegeven dat ze een MVV-procedure is gestart en dat ze is afgewezen voor deze procedure.
Misschien herinner je je de vraag “Is u ooit eerder de toegang voor … (vul hier de naam van het land in) geweigerd? Zo ja, waarom?” op een visumaanvraagformulier of landingskaart.
Dit stempel verhindert een snel en eenvoudig toeristenvisum voor Finland voor Natalia.
Momenteel is het, in verband met het einde van het jaar, erg druk op de consulaten. Als ze zo’n stempel in Natalia’s paspoort zien, is het erg makkelijk voor ze om het visum te weigeren en dan zou haar niet alleen toegang tot Nederland zijn geweigerd, maar ook nog eens Finland!
Dat leek me een slecht plan en daarom moesten we op zoek naar een Plan B.
Helaas verloopt mijn multiple entry-visum voor Rusland op 20 december 2003, dus zit het er niet in dat ik rond kerst naar haar toe kan komen.
Gelukkig zijn er (nog steeds) landen waarvoor we geen van beide een visum nodig hebben.
Turkije is zo’n land en ziet het ernaar uit, dat het met de hulp van Jan-Willem ook nog gaat lukken!
Bedankt, Jan-Willem! Je bent een topper!
Zo wordt reizen naar -voor ons- onbekende landen een terugkerend thema in onze relatie 🙂
In september 2001, toen we elkaar nog maar net kenden, zijn we om dezelfde reden samen op vakantie gegaan naar Bulgarije!
Haha! Of all places!
Maar het was super en ik ben ervan overtuigd, dat Kerstmis 2003 ook een succes wordt! Turkije… Davai!
Meer over Jan-Willem op deze web log | Meer over Turkije op deze web log | Meer over Finland op deze weblog | Meer over Natalia Tian op deze web log | Meer informatie over Rusland