postbank.nl : beleggen, betalen, verzekeren, hypotheken, lenen en sparen

De Leeuw van De Postbank
Hmmm. Eindelijk begrijpt de Postbank dat we niet tot 23:00 willen kunnen telebankieren (zoals met het oude Girotel Online), maar gewoon, 24/7/365…

Als je online een code aanvraagt, krijg je eerst je naam en een dag later je wachtwoord per post. Vervolgens kun je inloggen op de volgende site:

Postbank.nl: beleggen, betalen, verzekeren, hypotheken, lenen en sparen

Let op: Het klinkt vreemd, maar mijn browser waarschuwt voor het volgende:

“Hoewel de huidige pagina beveiligd is, wordt uw wachtwoord onbeveiligd over het Internet verzonden. Mensen die kwaad willen, zouden uw wachtwoord kunnen afluisteren, om zo uw geld achterover te drukken.”

Ik zie dat er wel een vage CryptoApplet op de site staat, maar wat die doet, is natuurlijk gehuld in mysterie… Dae adviseert: Neem een veilig wachtwoord, maar gebruik niet hetzelfde als al die andere wachtwoorden.
De Postbank heeft vast goede (voor zichzelf, dan) voorwaarden en regels over het terugstorten van geld dat ten onrechte van je rekening afgeschreven zou kunnen worden, alleen is het leed van 100x hetzelfde wachtwoord vervangen natuurlijk vele malen groter, als blijkt dat dit wachtwoord inderdaad onbeveiligd verzonden wordt… Da’s wachten op problemen!

Dit doet mij overigens denken aan de begintijd, toen er pas chipkaarten waren en alle banken ons voorhielden dat er GEEN pincode op de pas werd bewaard…
Dat was natuurlijk gelogen, want met de komst van het Internetbankieren en de e-dentifier (ABN/Amro) bleek opeens dat dat kleine kastje, dat overigens geen verbinding had met de Centrale Bankcomputer of het Internet, gewoon kan controleren of je je pincode goed hebt ingevoerd… Wat houdt dat in? Precies!
Happy hacking!