Het mysterie van de Grijze Rolcontainer


Gisteren was het de maandag voor onze grijze bak.
Inmiddels weet Natalia (uit voorafgaand onderling overleg, alsook haar Inburgeringscursus) dat Nederland een vrij land is, waar bijna alles mogelijk is en dat dit o.a. wordt geregeld d.m.v. onze Vrijheid van Meningsuiting, gelegaliseerde prostitutie en een heeeel strak, maar rechtvaardig Rolcontainerbeleid.
Globaal komt het Rolcontainerbeleid van de gemeente Schagen, sectie Groeneweg, subdivisie Kastanjestraat erop neer dat de even maandagen van de maand in het teken staan van de Grijze Rolcontainer, terwijl wij op de oneven maandagen allemaal onze eigen verantwoordelijkheid aangaande de Groene Rolcontainer nemen.
Vaste regels, vaste plaatsen, kortom: Houvast en Duidelijkheid.
En daar zijn wij trots op in dit land.

Helaas ontdekten we vandaag tot onze grote schrik (gisterenavond waren we laat thuis, het regende en het was reeds pikkedonker buiten; we waren vergeten onze Grijze Rolcontainer van de straat te halen) dat onze container niet meer daar stond, waar we hem verwachtten.
We hadden hem achtergelaten in de Populierenstraat (achteraf gezien ook een andere subdivisie van de Bakkenwasser; dom van mij, natuurlijk!) maar daar stond-ie niet meer.
Vier keer de hele straat op en neer gelopen, maar nergens te bekennen. Niet aan de linkerkant van de straat en niet aan de rechterkant van de straat.

Snel bedacht ik een aantal scenario’s.
Natuurlijk kon ik gaan aanbellen bij de omwonenden en vragen of ze iets verdachts hadden gezien (misschien een potentiële Rolemmer-terrorist van om het even welke religie), maar dat leek me qua timing, zo kort na de aanslag op Theo van Gogh, niet zo’n verstandig idee.
Natuurlijk konden we een nieuwe Rolcontainer aanvragen bij De Gemeente Schagen en deze container voorzien van een op afstand uitleesbare chip (RFID ofzo), maar dat leek me ook wat ver gaan.

Gelukkig stond de oplossing in de Meidoornstraat.
Daar stond nog precies één Grijze Rolcontainer met weliswaar een ander nummer (nummer 81), maar ik kon, al filosoferend en inmiddels natgeregend door de regen en weer drooggewaaid door de harde wind, maar één verklaring verzinnen.
In één van de ons omringende straten staat een huis met nummer 81 en de mensen die daar wonen hebben per ongeluk onze Grijze Rolcontainer meegenomen.
Waarschijnlijk krijg ik gelijk over twee weken, namelijk als onze Grijze Rolcontainer weer aan de beurt is.
Ik hoop dat dan de Vergisser zich zal blootgeven.

Trouwens: nummer 81 kan van de Meidoornstraat, Seringenhof, Populierenlaan of Kastanjestraat zijn.
Om maar niet de verwarde buur(t)man uit te hangen, heb ik besloten niet vier gezinnen lastig te vallen met mijn Rolcontainerzoektocht. We wachten gewoon gespannen af.
Tot over twee weken!

Tot slot: Dit verhaal deed me sterk denken aan het verhaal van iemand die aangifte van diefstal van zijn fiets doet bij de politie, waarop de agent dan zegt: “… Maar dan steel je toch gewoon een andere fiets?” 😉