“Oorlog zonder oorlog”

Vanochtend hoorde ik op Radio Noord-Holland iemand vertellen over de noodtoestand in New Orleans en dat het een “oorlog zonder oorlog” was.
Toen moest ik meteen denken aan Afghanistan en Irak!
Daar is immers ook oorlog zonder oorlog.
En toen dacht ik het volgende: Zou George Bush, toen hij op de radio vertelde dat ze hun uiterste best doen iedereen van hulp te voorzien (nadat-ie het rampgebied vanuit Airforce One had gezien; best klein gebiedje, zo hoog vanuit de lucht), bedacht hebben om die Amerikaanse soldaten, die zich elders ter wereld, ver, ver van de US bevinden, terug te sturen naar hun thuisland, zodat ze hun vrienden, familie en burgers kunnen helpen?

Of misschien kunnen Irak en Afghanistan hun eigen soldaten naar de US sturen, voor een gewapende ondersteuning bij de wederopbouw van New Orleans…

Hoewel ik niet gelovig ben, moest ik toch even denken aan de kikkerscène uit Magnolia, die eergisteren op TV was.