Visa Hickup

Zo! Vanmorgen hebben we netjes twee koffers met elk 15 KG baggage afgewogen.
We mogen elk 20 KG meenenemen, dus dat mag geen probleem worden.

Wat denk je? Staan we netjes om 07:00 (bedankt, Siti!) aan de business class balie van Singapore Airlines, vertelt de stewardess (die worden daar speciaal voor opgeleid) dat ik teveel baggage heb.
“Dat klopt, want we reizen ook met z’n tweetjes”. Ken je dat?
“O, is dat tweede paspoort dat u op mijn balie heeft gelegd van iemand die ook met u meereist?”.
Natalia stond dus gewoon naast mij, he… Grappend zei ik tegen Natalia: “Nou, voor twee personen hebben we zelfs minder baggage dan we mogen hebben; dan kan ik jóu er ook wel bij inchecken! Slaap je vannacht gezellig in het vrachtruim!”.

Niemand lachte.

Sterker nog: De stewardess, die ik inmiddels al zou nomineren voor een Gouden Eikel, zei dat ze Natalia’s visum niet in de computer kon vinden.
We hebben dus voor Dae twee instapkaarten (Amsterdam-Singapore en Singapore-Christchurch) gekregen, maar voor Natalia maar eentje (Amsterdam-Singapore)!

Of we even bij de gate (G6) willen informeren of ze inmiddels al contact hebben gehad met de New-Zealand Immigration Service, zodat Natalia misschien ook mee mag naar Christchurch.

Christ!…

Het consulaat in Den Haag is pas vanaf 10:00 bereikbaar voor telefonisch contact.
Bij de gate is (09:24) ook nog niemand aanwezig, dus in het ergste geval moeten we het zelf regelen en daar hebben we dan een uur en een kwartier voor, voordat ons vliegtuig vertrekt *met of zonder Natalia*.

Jammer dat we haar visum al drie maanden geleden geregeld hebben, we zélf ontdekt hebben dat NZIS een fout had gemaakt (ze hadden Natalia’s visum in eerste instantie voor een maand afgegeven, terwijl ze vijf weken in Nieuw-Zeeland blijft) en we er dan nu achter komen dat er evengoed nog iets niet goed is.

NZIS had overigens wel supersnel een vervangend visum geregeld, zodat Natalia’s paspoort een nieuw visum heeft voor twee maanden. Binnen twee dagen geregeld. Dat was wel netjes! Achteraf gezien misschien iets té snel…

Hmmm. We wachten af. Eens kijken wie er eerder aanspreekbaar is. De grondstewardessen of het consulaat van Nieuw-Zeeland… U hoort nog van mij.