Joomla!dagen 2008 – Dag 1 – Businessdag: Clint Oram 11:15-11:50

Clint Oram, een van de oprichters van SugarCRM vertelt op heldere wijze hoe SugarCRM tot stand is gekomen en hoe open source software in het algemeen tot een succes kan worden gemaakt, net als SugarCRM. We hebben wat screenshots kunnen zien en Clint heeft laten zien hoe SugarCRM kan samenwerken met Joomla! en andere software. Ik vond met name zijn verhaal interessant over hoe een marketingcampagne via e-mail kan leiden tot een lead, die kan worden opgevolgd door een verkoopteam, waarna de statistieken over investeringen kunnen worden afgezet tegen opbrengsten en budget. Dit alles natuurlijk ondersteund door SugarCRM. De betaalde versie van SugarCRM is op dezelfde codebase geschoeid als de gratis versie, alleen hebben ze deze aangevuld met allerlei features, die alleen interessant zijn voor grote(re) bedrijven (vanaf 15 gebruikers). Clint legt uit dat de meeste van deze features overigens ook met handmatige inspanning te krijgen zijn als slagroom op de gratis versie, alleen kost dat je wat tijd en doorzettingsvermogen.

Ik ga naar aanleiding van Clints presentatie zeker nog eens kijken naar SugarCRM en wat ze momenteel te bieden hebben. De wereld is veranderd sinds ik SugarCRM voor het laatst heb bekeken en ik begin steeds meer in te zien dat online software een goed alternatief is voor de meer traditionele software “achter de firewall”. We zullen zien…