CeBIT 2009 – Dag 0

Zo! We zijn er weer. Vanmorgen heb ik Mireille opgehaald en daarna Marc, om gezellig met z’n drieën naar Hannover af te reizen, waar we de CeBIT van dit jaar gaan bijwonen. Het schijnt dat Arnold Schwarzenegger en Angela Merkel dit jaar te zien zijn op de stand van NetGear. Nou ja. Ik ga in ieder geval even kijken bij de stand van Tobit (kijken wat hun faxoplossingen anno 2009 te bieden hebben) en bij de stand van libelle.com, die exotische disaster recovery oplossingen aanbieden. Verder ben ik natuurlijk benieuwd naar de sfeer (vorig jaar telde de CeBIT een bezoekersaantal dat dicht bij de huidige stand van de AEX in de buurt komt) en naar trends op het gebied van virtualisatie, energiebesparing en mobiele ontwikkelingen. Wat ik verder nog meepik, is mooi meegenomen, maar daarover later ongetwijfeld meer. Vanmiddag zijn we goed aangekomen en ingecheckt in ons hotel. Daarna zijn Marc en ik de stad in gegaan en hebben we even lekker een hapje gegeten. De uitnodigingen kwamen dit jaar van Alcadis IP Solutions en libelle.com. Grappig, want aanvankelijk had ik enkel twee kaartjes van Alcadis, waarna Mireille me vroeg of die geldig waren voor beide dagen dat we de beurs bezoeken. Niet, dus. Eventjes Googlen op “cebit hannover free admission” leverde al snel een link op naar twee extra kaartjes en klaar waren we! Handig, want waarom betalen als dat niet hoeft? Bovendien was ik anders nooit op het spoor gekomen van de exotische disaster recovery oplossingen van libelle.com. Goeie tip voor volgend jaar, dus. Morgen sta ik om 07:00 op, ontbijt ik om 07:30 met Marc en rijden we om 08:00 naar de Messe. De beurs gaat pas om 09:00 open, maar mochten we te snel door de ochtendspits heen raken, dan kunnen we altijd nog een verkennend kopje koffie doen voordat we de beursvloer onveilig gaan maken. Ik heb Melle van de NGN beloofd hem op de hoogte te houden van interessante zaken in Hannover, voor de nieuwe 61320-rubriek van de NGN. Daarom heb ik een alvast een WordPress Tag NGN gemaakt, zodat deze makkelijk geharvest kan worden middels RSS. Morgen eens kijken of dit bericht automatisch doorsijpelt… Mocht je niet weten wat RSS is, dan heeft Google daarover genoeg leesvoer. Zoek je mijn foto’s van de CeBIT 2009? Klik dan hier. Welterusten en tot morgen!