CeBIT 2009 – Dag 2

Vandaag zijn we in iets rustiger tempo opgestaan. We wisten dat we vóór 09:00 niet welkom waren, dus hebben we onze best gedaan om na 09:00 op de beurs aan te komen. Hoewel ik me had voorgenomen om vandaag te starten in Hal 2 (met o.a. virtualisatie), kwam toevallig zo uit, dat we in Hal 25 startten, waar Planet Reseller plaatsvond, een beurs binnen de beurs. Een deel van de hal was afgezet en pas na overhandiging van ons visitekaartje, het aanvinken van enkele hokjes en onze handtekening, kregen we een toegangskaartje. Wat denk je? Als je rondloopt op Planet Reseller, dan waan je je terug in de tijd. De tijd, dat de CeBIT nog drukbezocht was en dat de stands nog gezellig waren. De stands waren iets dichter op elkaar geplaatst dan in de andere hallen, maar de sfeer was als vanouds. Er waren gezellige dames om hapjes en drankjes te verzorgen, alles zag er piekfijn uit en zelfs de standhouders en de bezoekers zagen er 40% beter uit dan de rest van de beurs. Waarom is de rest van de CeBIT niet meer zoals Planet Reseller? Waarom moet er een hek om Planet Reseller heen? Waarom weert de CeBIT al die mensen niet, die er niets te zoeken hebben? Omdat de organisatie van de CeBIT T-Mobile producten voor consumenten laat aanprijzen. Omdat de organisatie van CeBIT Microsoft de Xbox 360 laat demonstreren aan tieners met puistjes. Op zich prima, maar doe dat niet op de CeBIT! Dàt mankeert er dus aan de CeBIT van 2009. En die van 2008 en paar voorgaande jaren… Ik heb gehoord dat de CeBIT volgend jaar wordt ingekort en Mireille hoopt dat de organisatie van CeBIT volgend jaar gewoon een paar hallen dichtgooit, zodat er geen halfgevulde hallen zullen zijn, zoals dit jaar. Ik hoop persoonlijk dat de CeBIT weer wordt zoals Planet Reseller. Meer contactmomenten voor bedrijven onderling en een enkele geïnteresseerde scholier of kind met ouder, ok. Maar de verhoudingen zijn nu gewoon verkeerd. Ok, terug naar de beurs. Na Planet Reseller hebben we o.a. gezien dat IBM nog springlevend is en dat ze een heel mooie manier gevonden hebben om ons, bezoekers, ervan te overtuigen dat we hun Cloud Computing technologie hard nodig hebben. Ik heb er twee korte filmpjes van gemaakt, waardoor je een indruk krijgt van dit visuele spektakel. Kijken, hoor! Ook hebben we bij een landenpaviljoen kennisgemaakt met een bedrijf uit Colombia, dat ikoontjes, de olie van het internet, verkoopt middels abonnementen, waarmee je voor een beperkte tijd onbeperkt kunt downloaden. Gisteren hebben we met Mireille nog druk gediscussieerd over de zin en onzin van landenpaviljoens, waarbij we onszelf de vraag stelden of landsgrenzen er werkelijk toe doen, als het om ICT gaat. Daarna hebben we de Microsoft-hal gezien en poeh, wat was het weer een machtsvertoon, zeg! Het was een evenement binnen een evenement en wat een publiek! We hebben van alles gezien: van Windows 7 tot Windows Automotive, Xbox 360 tot Windows Mobile; alles was er! Uiteindelijk hebben we ons weer naar het perscentrum begeven, waar we Mireille hebben opgewacht, om daarna een hapje te eten en ik ben weer terug in mijn hotelkamer, waar ik dit dagverslag schrijf. Het waren twee interessante dagen en morgenochtend, na het ontbijt, gaan we Mireille uit de binnenstand ophalen en rijden we weer terug naar onze Heimat. Welterusten en tot de volgende CeBIT… Misschien?