Verslag Dag 1 #jd09nl : Johan en Mathias

Johan en Mathias presenteerden Nooku, een Content Manager, waarmee je meertaligheid kunt toevoegen aan Joomla. Prachtig verhaal en slimme benadering van de problematiek. Ze leggen uit dat ze goed hebben geluisterd naar de problemen van de gebruikers van Joomla en voor ieder probleem een oplossing hebben gezocht. In teamverband, uiteraard, zoals het gebruikelijk is in de Open Source Community. Het resultaat is Nooku, dat met eigen cache nauwelijks voor extra overhead (vertraging) zorgt en, afhankelijk van de content, zelfs extra snelheid kan opleveren! Ze leggen uit dat de kans dat een koper iets op jouw webshop koopt 400% groter is als de site in zijn eigen taal is. In een grafiek zien we dat je met de toptien van talen 86% van de wereldbevolking dekt en dus is Nooku een must voor iedere Joomla-site, klein of groot. Nooku beschikt over een mooit portfolio en een goed partnernetwerk. Ieder artikel beschikt over de status Original, Missing, Outdated of Completed. Ook over workflow is goed nagedacht. Nooku is mooi, zeg! Ga ik ook mee aan de gang.