#MDBDATA directory loopt vol – #Microsoft #Exchange #2003 – #Transaction #Logs worden niet opgeruimd #Exchange2003

This post is also available in: Engels

Heb je een Microsoft Exchange 2003 Server die krap in de schijfruimte zit en heb je pas ontdekt dat de MDBDATA-directory vol staat met een heleboel Exxxxxxx.LOG bestanden (elk 5MB groot), dan is het volgende artikel (Engels) wellicht voor jou.

Immers: Een goede backup van je Microsoft Exchange database zou automatisch de logbestanden moeten opschonen (als alles in orde is, zou je backupsoftware de onnodige logbestanden moeten verwijderen). Als er ergens een kink in de kabel zit, dan moet je A. kijken welke logbestanden nog nodig zijn, B. verwijder de onnodige logbestanden en tenslotte: C. controleer je backupsoftware. Er is iets mis! Het kan zijn dat er inmiddels updates voor je backupsoftware zijn en dat je dat nog niet hebt opgemerkt… Controleer regelmatig of er updates voor je backsoftware zijn en hou je MDBDATA-directory goed in de gaten. Happy hunting!

Microsoft: Exchange 2003 – Transaction Logs are not clearing