CTX119910 – Hoe sluit je je #XenServer met #APC #PowerChute af als de spanning wegvalt?

This post is also available in: Engels

Gebruik je (gratis) XenServer van Citrix en vind je het fijn als deze zijn vm’s (virtuele machines) (en de Xen-host zelf, natuurlijk) netjes afsluit als het donker is geworden in je serverhok? Artikel CX119910 van Citrix beschrijft hoe je dit kunt doen. Let op: Je hebt een Windows Server nodig met daarop APC PowerChute.

Zorg ervoor dat je Xen-host op dezelfde UPS is aangesloten als één van je (fysieke) Windows-Servers. Installeer op die Windows-Server de managementsoftware van Citrix, XenCenter, waarin o.a. het programma xe.exe zit. Hiermee kun je je vm’s en je host afsluiten. Schrijf een batchbestandje shutdown.cmd dat PowerChute uitvoert als de spanning is weggevallen en klaar is Kees!

Let wel op, dat je dit bestandje shutdown.cmd goed beschermt. In dat bestand staan namelijk wachtwoorden, die nodig zijn om de vm’s en de host af te kunnen sluiten!

CTX119910 – How to Integrate XenServer and APC PowerChute – Citrix Knowledge Center