Tip: Deel je #Twitter #Favorieten m.b.v. #RSS

This post is also available in: Engels

De volgende truc heb ik eigenlijk “per ongeluk” ontdekt, toen ik bedacht dat het eigenlijk heel cool is:

Als je Twitter gebruikt, dan kun je via je browser of met een client op je telefoon (iPhone, BlackBerry) met één klik een tweet als Favoriet markeren (of de markering verwijderen met één klik). Zo kun je onderweg even snel een tweet markeren, zodat je deze later, op een PC met een groot scherm, rustig op je gemak kunt lezen.

Als je naar de pagina van je Twitter-account gaat en je klikt op je Favorites, dan verschijnt bovenin de adresbalk van je browser het oranje RSS-ikoon. Als je hierop klikt, zie je het adres van de RSS-feed van je Twitter-favorieten.

Twitter-favorieten van @daepunt

Twitter-favorieten van @daepunt

Deze RSS-feed kun je op bijvoorbeeld je weblog gebruiken, zodat je zelf je eigen Favorieten nog eens handig in een lijstje kunt aanklikken, maar tegelijkertijd kun je op deze manier je Favorieten delen met de lezers van jouw weblog!

Twitter-favorieten van @daepunt als RSS-feed op dae's weblog

Twitter-favorieten van @daepunt als RSS-feed op weblog

Tip: Als je de RSS-feed van je Twitter-favorieten gebruikt als invoer-feed voor Yahoo Pipes, dan kun je je feed nog wat verrijken met extra informatie en als je er een Feedburner-feed van maakt, dan wordt je favorietenlijstje een “intelligente” feed, waarin je bovendien interactie kunt verwerken. Lees mijn Stoomcursus FeedBurner voor meer informatie over het gebruik van FeedBurner. En als je er ècht in zit, dan kun je zelfs TwitterFeed gebruiken om je vers toegevoegde Favorieten te laten tweeten aan je Followers! Hoe cool is dat?!? 🙂