Pas op met #illegale software – Ook voor je #BlackBerry!

Een tijdje geleden las ik de volgende tweet, die vertelt over Spyware op de BlackBerry.
Kijk uit, mensen! Als je software via niet-officiële wegen verkrijgt, dan heb je geen idee wat die software doet. Dit geldt voor zowel je computer, als je telefoon (iPhone, BlackBerry of Windows Mobile). Ook het jailbreaken van je iPhone resulteert in een beveiligingslek: je iPhone is via WiFi toegankelijk voor iedereen die met naam: root en wachtwoord: alpine je iPhone wil benaderen. En wat er vervolgens met je iPhone gebeurt, laat ik aan je verbeelding over…
Momenteel circuleren er officieuze exemplaren van BlackBerry Messenger op het internet. Deze lijken “van buiten” op “echte” software van Research in Motion, maar je hebt geen idee wat deze software “van binnen” met je BlackBerry doet. Je loopt het risico dat je BlackBerry ten prooi valt aan afluisterpraktijken en dat kan niet de bedoeling zijn! Dit geldt ook voor “aangepaste” versies van Microsoft Windows, waarvan de herkomst dubieus is.