Mexicaanse griep: Vaccineer jij je kind wel of niet?

Een tijdje geleden zag ik toevallig de documentaire “The Origin of AIDS”, waarin een mogelijk verband werd gelegd tussen het ontstaan van AIDS en poliovaccin, waarmee mensen in de Congo verplicht werden ingeënt. Ik kreeg de rillingen van deze tweedelige documentaire, maar ik daag iedereen uit de documentaire te kijken en zijn eigen oordeel te vellen. Sinds het zien van de documentaire heb ik een oogje op vaccins en communicatie daaromtrent.

Zo zag ik vanmorgen een tweet van Ernst Fuld over de communicatie rondom de Mexicaanse griep en als ouder maak ik mij zorgen over dit vaccin, alsook om de communicatie en hype eromheen. Gisteren besloot minister Klink dat alle kinderen vanaf zes maanden tot en met vier jaar oud een risicogroep zijn. Maar hoezo risicogroep? Welk risico lopen ze dan? Om griep te krijgen? De speciaal door de overheid in het leven geroepen website voor informatie over de Mexicaanse griep richt zich enkel op zaken als je handen wassen en zwijgt in alle talen over de specifieke gevaren van deze griep. Ik krijg daarom een sterk hype-gevoel over deze griep.

Mijn vraag is eenvoudig: welk risico loopt je kind als je het laat vaccineren en welk risico loopt je kind als je het niet laat vaccineren?

Je kind krijgt natuurlijk genoeg prikken, waarbij je jezelf nooit afvraagt wat er precies in zit, maar het probleem dat ik gevoelsmatig met dit vaccin heb, is dat er een tijdsdruk is en dat ik tegenstrijdige berichten hoor over dit specifieke vaccin. Ik heb het idee dat er onder tijdsdruk misschien verkeerde of rare dingen gebeuren, die niet zouden gebeuren als er geen tijdsdruk was… Maken we elkaar niet gewoon een beetje gek, met z’n allen?

Het preventief ruimen van dieren tijdens eerdere uitbraken was enkel vanwege de voedingsindustrie en niet omwille van de gezondheid van de dieren. Die dieren die zouden na een kortstondige ziekte namelijk gewoon beter zijn geworden, als ze niet preventief geruimd waren geweest. Als er in de schappen van de supermarkten vlees zou liggen met sporen van een virus of ziektekiem, dan zou onduidelijk zijn of het vlees van een geënt dier of een ziek dier betrof en daarom zijn er duizenden dieren onnodig afgeslacht. Het ruimen van dieren kostte geld, maar het stilleggen van de industrie en wachten tot de dieren weer beter waren, kostte meer geld. Een eenvoudig rekensommetje, dus.

De tweet van vanmorgen leidde mij naar een artikel op Deep Journal, wat vervolgens leidde tot het omstreden bestanddeel Thiomersal. Een snelle zoekopdracht op Google levert een hoop gemengde reacties op, maar ik vond ook een interessante brief van de Minister van VWS aan de Tweede Kamer van december 2005.

Waar ik me in het bijzonder zorgen om maak is het mogelijke verband tussen Thiomersal en autisme. Gek genoeg meldt de minister in bovengenoemde brief aan de Kamer dat Thiomersal sinds 2004 niet meer in griepvaccins voorkomt, terwijl het weer gewoon en zonder al te veel aandacht aanwezig is in het vaccin tegen de Mexicaanse griep…

Wat doe jij? Laat jij je kind vaccineren? Doe dan je huiswerk, lees en oordeel zelf.

DeepJournal – “Gevaarlijke stoffen in de griepvaccins? De feiten en de fictie”