KB03735-Firewall and connection requirements for the BlackBerry Enterprise Server

Als je een Exchange server treft met IMF (Intelligent Message Filter), dan zul je ontdekken dat dat filter niet zo verschrikkelijk intelligent is. Het whitelisten van activatiemails van BlackBerry gebeurt redelijk spartaans, op IP-adres. Gelukkig kun je, naast enkele IP-adressen ook hele reeksen whitelisten. En dan heeft Research in Motion een mooi lijstje van welke reeksen je dan zou willen whitelisten. Handig!

KB03735-Firewall and connection requirements for the BlackBerry Enterprise Server

Dae’s tip: Check bij ripe.net even of het IP-adres dat je wilt whitelisten niet toevallig onderdeel uitmaakt van een heel subnet. En: Mocht je toevallig een slim spamfilter hebben (Postini, bijvoorbeeld) dan whitelist je gewoon een heel domein, natuurlijk: etp.eu.blackberry.net (voor Nederland)